Ви зараз переглядаєте Єднаймось через слово Кобзаря

Єднаймось через слово Кобзаря

Shares

Loading

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і в нашого народу – Тарас Шевченко.

9 березня минає 210-та річниця від Дня його народження, народження творця ідентичності українського народу, якого знають не тільки в Україні, але й в усьому світі. Із полум’яних творів Кобзаря весь світ дізнався, що є така прекрасна країна – Україна, з її чудовим, добрим, працелюбним народом, прекрасною мовою, піснями, героїчною і трагічною історією. Кобзар показав приклад непохитної волі, мужності та відданості своїй Батьківщині. Він є знаковою постаттю національної пам’яті нашої країни, тому так важливо щороку згадувати про нього та присвячувати його особистості тематичні заходи, аби навіть через віки не міліло, а прибувало джерело людської шани та поваги до нього.

Тарас Шевченко – батько національної української культури, про що ми на повен голос розповідаємо усьому світу та гордо несемо настанови Шевченка – любити свою Батьківщину й завжди залишатись людьми!

А ще Кобзар показав приклад непохитної волі, мужності та відданості своїй Батьківщині,  залишив нам спадщину, яка надихає, вчить і об’єднує. Тож напередодні річниці у Науковому ліцеї Житомирської політехніки була проведена низка заходів:

– біографічний калейдоскоп «Тернистими шляхами долі»;

– фотоквести;

– літературна мандрівка «Кобзарева струна не вмирає, у безсмертя шляхи проложила»;

– конкурс-захист учнівських проєктів «Яким я бачу сучасного Шевченка»;

– літературна вітальня «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»;

– Шевченківські читання «Починаймо рідне слово зі сторінки «Кобзаря»;

– ігри на уроках: «Шевченко – супергерой», «Шевченко багатогранний»;

– віртуальна подорож місцями пошанування Кобзаря «Шевченко монументальний»;

– декларація поезій Шевченка українською та англійською мовами. Уся ліцейна родина мала можливість поповнити свої знання цікавими фактами про життя Шевченка, відкрити його творчість по-новому, відчути атмосферу єдності національного духу і вкотре переконатися: пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне.

Залишити відповідь