Ви зараз переглядаєте Фільм “Я і Фелікс”: ліцеїсти під враженням історії про 90-ті та про сьогодення.

Фільм “Я і Фелікс”: ліцеїсти під враженням історії про 90-ті та про сьогодення.

Shares

Loading

Ліцеїсти 10 груп Наукового ліцею Житомирської політехніки вкотре мали можливість долучитися до колективного перегляду  української кінострічки   «Я і Фелікс» режисерки Ірини Цілик (екранізації роману письменника і військового Артема Чеха «Хто ти такий?»)

Ліцеїсти здійснили мандрівку в 90-і, ознайомилися з історією дорослішання хлопця Тимофія, з його юністю. Але юність є юність – головний герой бачить життя крізь її незатьмарену оптику: вірить у добро, дружить, набиває власні гулі, закохується, вчиться розбиратися в людях. Стосунки із сім’єю, друзями, його перше коханням та товаришування з колишнім контррозвідником Феліксом, який служив під час війни в Афганістані, є безпосереднім реалістичним змалюванням життя як воно є: з плюсами і мінусами, а це вже має повчальний характер для нинішніх поколінь. Ліцеїстів потішило те, що одну із головних ролей у кінострічці зіграв Юрій Іздрик, український письменник, а ще і те, що вони, житомиряни,  впізнали свої краєвиди, бо, виявляється, кінострічка відзнімалася 2 дні і в Житомирі.

Переглянувши фільм, діти зробили висновок, що картина є змалюванням викликів, з якими доводилось поколінню 90-х зіштовхнутися, і того, що люди, достатньо загартовані у ті часи, мають силу жити і долати труднощі нині.

Отож такий перегляд кінофільмів сприяє не тільки набуттю ліцеїстами певного життєвого досвіду, а й згуртуванню учнівських колективів, оскільки після перегляду фільму спілкування та обговорення є найціннішим в обміні думками, розкриває душу кожного.

Залишити відповідь