Ви зараз переглядаєте У Науковому ліцеї Житомирської політехніки розпочався тиждень науки суспільно-гуманітарного профілю

У Науковому ліцеї Житомирської політехніки розпочався тиждень науки суспільно-гуманітарного профілю

Shares

Loading

З 15 по 19 квітня в Науковому ліцеї Житомирської політехніки проходить Тиждень науки суспільно-гуманітарного профілю. Понеділок був присвячений царині Історії. Ліцеїсти 11-х груп презентували усний журнал «Історичні пам’ятки України» з метою підготовки до НМТ та відзначення Міжнародного дня пам’яток і визначних місць, який відзначається 18 квітня. Мета заходу – ознайомити ліцеїстів з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження для подальших поколінь. Зокрема, пам’ятки ХVІ ст. були представлені ученицями групи 11-Б Михалюк Софією, Хомик Анною та Горностай Анастасією. В інші дні тижня журнал «Історичні пам’ятки України» буде присвячений XVII – XIX століттям.
Ліцеїсти групи 10-А Столярчук Дмитро та Кайданюк Ілля також підготували та провели історичні ігри-тренажери: «Знавці історії та культури України» і «На виставці українських художників ХІХ-ХХ ст.», присвячених Міжнародному дню культури, який відзначають 15 квітня; а також інтерактивну гру «Відгадай історичну пам’ятку».
Найкращі знавці історії дали інтервʼю для ХІІ обласного інтелектуального конкурсу юних журналістів

Залишити відповідь