Ви зараз переглядаєте Незламні, нескорені, легендарні: АЗОВ у Науковому ліцеї Житомирської політехніки

Незламні, нескорені, легендарні: АЗОВ у Науковому ліцеї Житомирської політехніки

Shares

Loading

10 квітня в Науковому ліцеї Житомирської політехніки відбулася зустріч з військовими легендарного підрозділу АЗОВ.

Зустріч почалася з традиційної хвилини мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Головний сержант 12 бригади спеціального призначення «АЗОВ» НГУ з позивним «Уж» поділилися своїм досвідом роботи вузла зв’язку, який забезпечує налагодження комунікації між підрозділами за допомогою різних засобів для забезпечення ефективної передачі інформації для виконання бойових завдань.

Військові поділилися історією створення та традиціями підрозділу, розповіли про його символіку. Особливо зацікавили ліцеїстів традиції: збереження «Ідеї нації», Азовське військове вітання «по вінах», молитва українського націоналіста. В аудиторії запанувала тиша, коли згадалася традиція вшанування полеглих воїнів, які віддали життя за нашу Батьківщину (День мертвих). 

Молодший сержант роти ударних безпілотних авіаційних комплексів з позивним «Оклахома» зосередив свою увагу на роботі «небесних пташок», які є нині очами наших військових. Розповідь про битву за Маріуполь, про оборону, про супротив, про мужність та звитягу воїнів викликала в ліцеїстів гордість за наших захисників. 

Честь, гідність та братерський дух – важливі цінності підрозділу, яких дотримується кожен захисник – від командира до солдата. Зустріч з Азовцями мотивувала наших ліцеїстів бути гідними синами й дочками України та пам’ятати, завдяки кому ми сьогодні можемо жити.

Залишити відповідь