Ви зараз переглядаєте Посвята в ліцеїсти Житомирської політехніки

Посвята в ліцеїсти Житомирської політехніки

Shares

Loading

Сьогодні Науковий ліцей Державного університету «Житомирська політехніка» мав  свято, яке традиційно відбувається вкінці першого осіннього місяця і яке з нетерпінням чекають ті, хто став частиною  його великої  родини цьогоріч 1 вересня,  – посвяту в ліцеїсти нових учнів. 

Усе має свою історію,  свій початок:  світ, країни,  життя кожної людини. 

Тож і Науковий ліцей вже третій рік поспіль пише свою, а її сторінки, безперечно, мають історію кожної групи,  яка  твориться, переписується, доповнюється фактами, подіями, іменами. А ці події та факти, як й  імена,  запам’ятовуються на тривалий або короткий час, забуваються, пригадуються, а інколи їх ніщо не може стерти з пам’яті. Отож з початком нового навчального року розпочалася історія  ще чотирьох груп – 10-А, 10-Б, 10-В та 10-Г 2023 року, які мають  велике бажання писати її,  наповнюючи подіями, фактами,  залишаючи на її сторінках нові і яскраві імена. 

Під час свята кожна із  груп представила «візитівку», познайомила усіх присутніх зі своїми  талантами і захопленнями, зокрема учні продемонстрували і танець (Чиршакова Анастасія з партнером), і гру на акордеоні (Дєдух Ілля) та на гітарах (Гуменюк Аріна, Деркач Єлизавета, Ковальов Андрій), і пісню «Старі фотографії» Кузьми Скрябіна, виконану усією групою 10-Г.

А згодом розпочався хвилюючий момент – складання Присяги ліцеїста, яку доручили учням, що цього року під час складання вступних іспитів отримали найвищі бали – Боровому Артуру та Шапіренку Максиму (математика – 19 балів), Мазуркевич Катерині та Амер Маріам (англійська мова – 12 балів). І лише після цього 123 учні стали повноправними ліцеїстами Наукового ліцею Державного університету «Житомирська політехніка». 

Святкове привітання своїм молодшим друзям підготували ліцеїсти 11-х груп:

Чернишов Даніїл із Павлюк Дариною виконали пісню «На небі» гурту «Океан Ельзи»;

ліцеїстки  групи 11-Г продекламували вірш В. Сосюри «Любіть Україну» англійською мовою;

Бірюченко Дарія зі своїм партнером станцювали «Вечорниці»;

Дзиба Альбіна подарувала пісню Junge німецькою мовою;

Зубрицький Арсеній вразив віртуозним  виконанням композиції на саксофоні «Повільно» Адама.

Окрім того учні вразили своїх учителів і гостей свята підготовленим музичним сюрпризом, інформацію про який тримали в секреті від усіх педагогів. Чернишов Даніїл із Павлюк Дариною виконали пісню «Я намалюю на папері щасливу дитину».

Насамкінець усі присутні на урочистому заході вшанували хвилиною мовчання полеглих Героїв, завдячуючи яким стало можливим проведення сьогоднішнього свята, а також вклонилися пам’яті невинних жертв злочинів проти людяності в Бабиному Яру.

Архів фото https://drive.google.com/drive/folders/1RidLFYMPstda2i84P3ml6Eggve6p5f7T?usp=sharing

Залишити відповідь