Ви зараз переглядаєте Науковий ліцей вітає своїх чемпіонів

Науковий ліцей вітає своїх чемпіонів

Shares

Loading

Цьогоріч  ліцеїсти Житомирської політехніки брали участь у чемпіонаті світу з веслування на човнах «Дракон» у складі команди України в Таїланді. Команда виборола  срібло на дистанції 2000 метрів у змішаному класі, бронзу на 500 метрів та бронзу на 200 м, у відкритому класі – три бронзові медалі на дистанціях 2000, 500, 200 метрів. Увесь світ захоплювався Україною, коли човен, який тонув, дійшов до фінішу, а команді вдалося посісти 6 місце.

Згодом, після невеликої перерви,  наша юнь отримала змогу поїхати до Італії (м.Равенна) на чемпіонат Європи (4-10.09.2023). У чемпіонаті брали участь 3 тисячі учасників, а це 74 команди в малих човнах і 47 команд у стандартних човнах. На цих неймовірних змаганнях українські спортсмени піднімалися на п’єдестал для нагород 24 рази! Серед них були ліцеїсти та ліцеїстки Житомирської політехніки, представлені у відкритих, змішаних та жіночих екіпажах. Наші чемпіони мають наступні досягнення:

Жіночий клас:

1 місце на дистанції 200м. Портнягіна Альона, Умінська Юлія, Гаврилюк Каміла.

Чоловічий клас:

1 місце на дистанції 500 м., 2 місце на дистанції 200 м. Воробйов Артур, Василевський Давид, Лєдньов Михайло, Кухарук Данило.

Змішаний клас:

1 місце на дистанції 500м. Гаврилюк Каміла, Кухарук Данило.

3 місце на дистанції 500м. Воробйов Артур, Кухарук Данило.

Укотре переконуємося, що наші діти прагнуть перемагати на всіх фронтах,  розуміють, що бути українцем – це нині не просто бути, це виборювати перемогу, наближати її щодня. У розмові з  Воробйовим Артуром дізнаємося, що змагання були надважкі. Артур каже: «Особисто я хотів показати, на що здатні хлопці 16-ти років із українським духом. Змагалися ми проти професійних веслярів віком від 25 до 40 років. Я вважаю, що це дійсно крутий результат. Конкуренція просто неймовірна, але ми виборювали перемогу і показували всьому світу нашу незламність і волю до перемоги. Розумієте, що це не тільки спортивні змагання, це як перемога у війні…»

Повернувшись до Наукового ліцею, наші чемпіони готові підкорювати освітні вершини. Пишаємося такими нескореними і свідомими дітьми.

Залишити відповідь