Ви зараз переглядаєте Підсумки Всеукраїнського конкурсу есе імені Сергія Кемського до Дня Гідності та Свободи

Підсумки Всеукраїнського конкурсу есе імені Сергія Кемського до Дня Гідності та Свободи

Shares

Loading

Національний центр «Мала академія наук України» у вересні – листопаді цього року проводив Всеукраїнський конкурс есе імені Сергія Кемського до Дня Гідності та Свободи.
Метою конкурсу було вшанування пам’яті журналіста, політолога, героя Небесної Сотні Сергія Кемського, а також — формування і розвиток умінь і навичок літературної діяльності в учнів, підтримка талановитої молоді та творчої праці педагогів.
У конкурсі взяли участь 367 робіт учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти, вихованців закладів позашкільної освіти з різних міст і селищ України. Серед них переможцями стали 20 осіб, дискваліфіковано 63 роботи, дипломи учасників отримали 284 особи.
Переможницею стала учениця групи 11-В Наукового ліцею Житомирської політехніки Кучейник Діана. Учасниками цього конкурсу були ще чотири ліцеїсти Житомирської політехніки: Хоменко Вікторія (10-Г), Дзюблик Валерія (10-Г), Копаниця Дмитро (11-Б), Вексей Богдан (11-В). Усі вони отримають дипломи НЦ «МАНУ».
Науковим керівником була Боровська-Карандюк Ірина Анатоліївна – учителька української мови та літератури й зарубіжної літератури.
Вітаємо Діану на Ірину Анатоліївну з призовим місцем та можливістю надрукувати есе в окремій збірці найкращих робіт (кількість найкращих робіт обмежена до 11!!!).
Цього року темою есе були слова Теодора Адорно “Жест забуття і прощення хоч й пасує скривдженим, практикується (все ж) тими, хто цієї кривди завдав”.
Зі змістом есе Діани можна ознайомитися за покликанням. Діти, ми пишаємося вами! Упевнено кажемо, що це не останні ваші перемоги та досягнення!

Кучейник Діана
Кучейник Діана
Боровська-Карандюк Ірина Анатоліївна
Боровська-Карандюк Ірина Анатоліївна

Залишити відповідь