Ви зараз переглядаєте Науковці Житомирської політехніки у співпраці з ліцеїстами Наукового ліцею

Науковці Житомирської політехніки у співпраці з ліцеїстами Наукового ліцею

Shares

Loading

Закінчення Тижня науки в Науковому ліцеї співпало з відзначенням Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку. Проте через довготривалі тривоги заходи продовжуються цього тижня.

До Наукового ліцею завітали науковці Державного університету «Житомирська політехніка» – професор, доктор біологічних наук Шевчук Лариса Миколаївна та Циганенко-Дзюбенко Ілля Юрійович аспірант, асистент кафедри наук про Землю, які за підтримки Фонду сталого розвитку України провели для ліцеїстів Житомирської політехніки надзвичайно цікаву лекцію та практичне заняття.

Лариса Миколаївна розповіла про свій шлях у світ науки, різноманітність напрямів природничого спрямування та перспективи особистісного розвитку для ліцеїстів у сфері наукових досліджень. Зазначила, що кожен із напрямів наукових досліджень цікавий, але вона найбільше любить зоологію, тому запропонувала учням узяти участь у конкурсі: розфарбувати синичку та написати про цю пташку есе, у якому ліцеїсти мають розкрити роль синички для екосистем.

Ілля Юрійович провів для ліцеїстів мотиваційну лекцію «Науково-дослідницька робота в системі Малої академії наук – від ідеї до результатів». Науковець поділився практичними знаннями та навичками як правильно вибрати тему для наукового дослідження, провести експеримент, якщо тема стосується природничих наук; як оформити результати наукового дослідження та написати висновки. Наголосив на академічній доброчесності та на тому, що робота може бути надзвичайно простою, якщо виконана самостійно учнем чи ученицею, що забезпечує формування дослідницької компетентності в ліцеїстів.

Учні та колектив Наукового ліцею щиро вдячні Ларисі Миколаївні та Іллі Юрійовичу за те, що поділилися своїм досвідом у сфері наукових досліджень, за нові знання та вміння, а також за незабутні враження й емоції. 

Із нетерпінням чекаємо нових зустрічей!

Залишити відповідь