Ви зараз переглядаєте Хімія зі смаком кави

Хімія зі смаком кави

Shares

Loading

Попри довготривалу повітряну тривогу, у п’ятницю, у рамках Тижня науки за техніко-технологічним профілем, з метою покращення знань про речовини, що нас оточують, розвитку почуття відповідальності за екологічний стан планети, заохочення до вивчення природничих наук, було проведено День хімії та біології.
У Науковому ліцеї Житомирської політехніки зусиллями 10 класів було здійснено екскурс у світ «смачної хімії»: ліцеїсти вдома випікали символи та індекси хімічних елементів, а в ліцеї складали з них формули різних сполук. Ті учні, які працювали, уже ніколи не забудуть ці формули!
Був оголошений конкурс лепбуків на одну з тем хімії або біології. Лепбуки містили цікавий, пізнавальний,  науково-популярний матеріал з хімії та біології, особливо цікавились ліцеїсти історією розвитку хімії, вмістом хімічних елементів у продуктах харчуванням, цікавими дослідами, екологічними та соціальними проблемами, пов’язаними з цими науками тощо.
11 класи досліджували властивості дисперсних систем: поринули у таємничий світ розчинів, що допомогло їм краще зрозуміти, які хімічні речовини оточують їх кожного дня і як впливають на самопочуття, перевірили свої знання з хімії, використовуючи поняття «якісної реакції».
Найцікавішим для ліцеїстів виявився проєкт «Хімія зі смаком кави». Учні, проводячи лекторій, підготували дуже багато пізнавальної інформації і відео-уроків про каву та її властивості, поділилися своїми уподобаннями в кавових напоях. Корисно для всіх учасників було з’ясувати, які ж напої можна вживати в підлітковому віці.

Залишити відповідь