Ви зараз переглядаєте Участь у Науково-практичному онлайн-семінарі«ЛІДЕРСТВО ОБДАРОВАНОЇ ОСОБИСТОСТІ:ФОРМУВАННЯ І РОЗВИТОК»

Участь у Науково-практичному онлайн-семінарі«ЛІДЕРСТВО ОБДАРОВАНОЇ ОСОБИСТОСТІ:ФОРМУВАННЯ І РОЗВИТОК»

Shares

Loading

26.10.2023 року в межах XV Міжнародної виставки “Інноватика в сучасній освіті” відбувся Науково-практичний онлайн-семінар «ЛІДЕРСТВО ОБДАРОВАНОЇ ОСОБИСТОСТІ:ФОРМУВАННЯ І РОЗВИТОК».
Метою семінару було обговорення актуальних наукових і практичних проблем формування та розвитку лідерського потенціалу обдарованої особистості.
Участь у семінарі взяло більше 600 учасників освітньої спільноти. Доповідачем також була вчителька української мови та літератури й зарубіжної літератури Наукового ліцею Житомирської політехніки – Боровська-Карандюк Ірина Анатоліївна, яка поділилася своїми напрацюваннями про емоційний інтелект особистості: шляхи його формування.
На її думку, ця тема є актуальною, адже, по-перше, емоційно значущі для дитини ситуації спонукають до самовираження; по-друге, емоції створюють «платформу», на якій виписуються нові знання; по-третє, емоційно забарвлені знання мотивують дитину до подальшого пізнання, вивчення, дослідження.
Ірина Анатоліївна вважає, що у сучасному світі є чинники, важливіші за високий рівень академічних та професійних знань, і є поняття, які втілюють новий формат характеристики людини: це і «емоційна компетентність», і «емоційна культура», і «емоційний інтелект». Вчителька впевнена також у тому, що розвинутий емоційний інтелект є пропускною здатністю, яка дає змогу особистості повною мірою використовувати інтелектуальні здібності у своєму житті. Якщо мотивувати потребою нових вражень, яка переросте в пізнавальну потребу, то це зіграє свою роль у розвитку та становленні обдарованої особистості, яка буде емоційно стійкою.

Залишити відповідь