Ви зараз переглядаєте Науковий ліцей Житомирської політехніки пише радіодиктант

Науковий ліцей Житомирської політехніки пише радіодиктант

Shares

Loading

А ВИ ПИСАЛИ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ?💙💛📚📖
У День української писемності та мови педагоги та ліцеїсти Наукового ліцею доєдналися до флешмобу- написання радіодиктанту націнальної єдності,  💙💛✍️ авторкою якого цьогоріч стала українська поетеса та перекладачка –  Катерина КалиткоНазва тексту — “Дороги України”, сам текст  читав актор театру та кіно Олексій Гнатковський, який зіграв роль Івана Довбуша у фільмі “Довбуш”.
Емоції переповнювали усіх, бо ж саме сьогодні величезна кількість українців
і знавців української мови в різних куточках світу теж писали диктант, а значить стали частинкою великого українського гуртування навколо своєї рідної мови, і заодно мали змогу перевірити власні знання.
Цінним є і те, що вже 23 роки поспіль, починаючи із 2000-го, ми, українці, пишемо цей диктант і  до нас приєднуються ті, хто вивчає українську,  як іноземну, діаспора, іноземці, які живучи чи працюючи в Україні, вивчають нашу мову та культуру.
Так, звісно, можна опанувати дві, три, чотири мови, хоч десять, та жодна чужа мова не замінить рідної, бо вона — той місток, що веде до джерел. Можна добре знати чужу мову,  одначе плакати й сміятися, кохати й бачити сни можна тільки рідною.
Пишаймося красою, мелодійністю, багатством рідної української мови! Говорімо нею вишукано, зворушливо, натхненно! Хай в устах наших буде вона щедрою на добрі, лагідні, щирі слова! Нехай на цій землі лунає вона чарівною музикою ще багато століть і тисячоліть!

Залишити відповідь