Ви зараз переглядаєте Перерви в Науковому ліцеї Житомирської політехніки

Перерви в Науковому ліцеї Житомирської політехніки

Shares

Loading

У рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, у Науковому ліцеї Житомирської політехніки проходить кампанія піклування про ментальне здоров’я учнів та вчителів.

Психіка дитини дивовижна. З одного боку – вразлива до стресів та подразників, а з іншого – неймовірно пластична, легше адаптується до обставин та швидше відновлюється. Учителі Наукового ліцею допомагають своїм учням постійно підлаштовувати ментальний приймач під різні обставини, сприяють формуванню культури піклування про ментальне здоров’я, показують інструменти, які допомагають їм дбати про свій внутрішній стан.

Відтак на перервах наші ліцеїсти цікаво та ефективно проводять вільний час – грають у шахи, шашки, дартс,  відновлюють свій внутрішній емоційний стан через арт-терапевтичну техніку, малюючи піском та розмальовуючи картини анти-стрес і по номерах.

Також учні переглядають інформаційно-мотиваційні ролики, слухають релаксаційну музику, черпають енергію слова зі сторінок книжок із «Книжкової здибанки», а якщо книжка цікава, то беруть її почитати. Ліцеїсти та вчителі за покликанням https://bf.in.ua/useful/ можуть ознайомитися з Довідником безбар’єрності – гідом з коректного спілкування, про самодопомогу та підтримку людей у стресі

Залишити відповідь