Ви зараз переглядаєте Юні науковці Житомирської політехніки в Малій академії наук України

Юні науковці Житомирської політехніки в Малій академії наук України

Shares

Loading

7 жовтня 2023 року за сприяння КЗПО «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради учні Наукового ліцею Житомирської політехніки відвідали Центр дитячого розвитку імені Леоніда Каденюка НЦ МАНУ.
Організатори заходу провели для ліцеїстів практичну роботу «Ротова порожнина людини, або чим ми відрізняємося від крокодилів», під час якої ліцеїсти дослідили ферментативну активність слини людини, з’ясували з яких видів мікробіологічних організмів складається біом ротової порожнини людини та з’ясували будову епітеліальних клітин ротової порожнини та в кого з учнів наявні тільця Барра, а в кого ні. Визначили активності амілази ротової порожнини.
Завершився візит до Києва відвідуванням інтерактивного простору «Музей науки», де юні науковці із задоволенням випробували на собі різні винаходи та вплив законів природи.
Дякуємо співробітникам МАН України Тетяні Пещеріній, заступниці директора з навчально-методичної роботи, Інні Хлюпі, завідувачці кабінету природничих проєктів, Альоні Буткевич, завідувачці лабораторії хіміко-біологічних наук та Інні Горюновій за цікаві та змістовні заняття.

Залишити відповідь