Ви зараз переглядаєте Екскурсія ліцеїстів в музей “Політехнік”

Екскурсія ліцеїстів в музей “Політехнік”

Shares

Loading

07 листопада 2023 року в рамках Тижня науки техніко-технологічного профілю керівництво та викладачі факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки, кафедр робототехніки, електроенергетики і автоматизації ім. проф. Б.Б.Самотокіна, механічної інженерії, автомобілів і транспортних технологій, метрології та інформаційно-вимірювальної техніки, лабораторії мехатроніки, а також представники органів студентського самоврядування Житомирської політехніки організували учням Наукового ліцею надзвичайно цікаву екскурсію до інтерактивного музею науки та технологій «Політехнік» і до лабораторії робототехніки та автоматизації Державного університету «Житомирська політехніка».

У Центрі автоматизації та робототехніки розміщені не лише лабораторні стенди з сучасними засобами автоматики підприємств-партнерів університету, а й власні розробки викладачів та студентів. Це і макети промислових роботів, квадрокоптери, мобільні рухомі платформи (колісні, гусеничні, плавальні) тощо. Для зручності роботи у Центрі наявні 3D-принтери, паяльні станції, контролери, міні-комп’ютери Raspberry Pi, ноутбуки, сенсорні панелі, двигуни, частотні перетворювачі, сервоприводи, допоміжні інструменти та багато іншого.

Ліцеїсти Житомирської політехніки познайомились із діючими моделями механізмів, які розробили студенти. Кожен учень, який був у музеї, знайшов для себе цікавий і улюблений експонат. Найбільше їм сподобалась можливість взаємодії з кожним  демонстраційним приладом.

Учні Наукового ліцею отримали не тільки цікаву інформацію, а й незабутні враження. Щиро вдячні організаторам екскурсії за надану можливість зазирнути у царину науки та техніки.

https://drive.google.com/drive/folders/1IpzYpbC5t9xLw_CuXVWysYXKjjG7RjdT

Залишити відповідь