Ви зараз переглядаєте Ліцеїстки Житомирської політехніки – переможці Всеукраїнського конкурсу «Інтелект молоді. Раціональне природокористування та новітні енергоефективні технології»

Ліцеїстки Житомирської політехніки – переможці Всеукраїнського конкурсу «Інтелект молоді. Раціональне природокористування та новітні енергоефективні технології»

Shares

Loading

Учні Наукового ліцею – переможці Всеукраїнського конкурсу студентів і молодих вчених з міжнародною участю «Інтелект молоді. Раціональне природокористування та новітні енергоефективні технології», який був організований Громадською організацією «Науково-технічна спілка хіммотологів» та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут  ім. Ігоря Сікорського» під патронатом Професійної Асоціації екологів України та Ради молодих вчених при Міністерстві освіти та науки України. Конкурс проводиться з метою формування покоління молодих науковців, виявлення та відзначення найбільш здібних і талановитих студентів, аспірантів та молодих учених, які займаються науково-дослідною роботою, мотивування їх до подальшої наукової діяльності та створення умов для реалізації інтелектуального потенціалу. Конкурс відбувався в таких номінаціях:

  1. Екологічна безпека та технології захисту навколишнього середовища;
  2. Екологістика, рециклінг та утилізація відходів;
  3. «Зелена» енергетика в контексті доктрини Сталого розвитку. Альтернативні джерела енергії;
  4. Воднева енергетика та перспективні водневі технології;
  5. Хіммотологія та раціональне використання традиційних і альтернативних паливно-мастильних матеріалів;
  6. Біоетика, біобезпека та новітні технології біозахисту суспільства;
  7. Енергетичний менеджмент та інжиніринг в енергетиці;
  8. Сучасні проблеми гірництва та будівництва;
  9. Новітні технології біоенергетичних паливно-енергетичних систем.

У секції «Біоетика, біобезпека та новітні технології біозахисту суспільства» відзначилися дві представниці Наукового ліцею Житомирської політехніки. Кирик Юлія здобула перше місце з роботою «Визначення епідеміологічного потенціалу рекреаційних зон м. Житомира за структурою угруповань кровосисних комарів», набравши 97 балів (наукові керівники: Зинюк Наталія Миколаївна та Циганенко-Дзюбенко Ілля Юрійович, вчителі біології Наукового ліцею).

Друге місце у цій же секції посіла Козлова Діна, яка проводила дослідження на тему: «Визначення психологічних корелятів адаптації міського населення до урбанізованого середовища» і отримала 92 бали (наукові керівники: Гетманська Марія Олександрівна, практичний психолог, Циганенко-Дзюбенко Ілля Юрійович, вчитель біології Наукового ліцею).

Конкурс «Інтелект молоді» був проведений за підтримки провідних міжнародних та українських організацій, які представляють різні галузі науки, промисловості та екології. Їх підтримка свідчить про важливість розвитку молодих талантів у сферах раціонального природокористування та енергоефективних технологій, що є ключовими для сталого розвитку суспільства. Серед них: Професійна асоціація екологів світу (PAEW), Інститут екологічної інженерії (IEE), а також такі компанії як DELAMARK, PULSAR, SARES, Міжнародна академія S.P.I.K.T.R, Autostrada, KOVALSKA, ALEXPROM, та світовий лідер у галузі управління енергією Schneider Electric.

Залишити відповідь