Ви зараз переглядаєте Ярмарок «Математика в професіях»

Ярмарок «Математика в професіях»

Shares

Loading

У Науковому ліцеї Житомирської політехніки проходить Тиждень науки за техніко-технологічним профілем. Сьогодні пройшов день математики.
Математика є невід’ємною складовою багатьох професій: архітектора, інженера, бухгалтера, агронома, банкіра, кухаря, перукаря, фінансиста та багатьох інших. Вона незримо присутня в усьому, що ми робимо.
В рамках Тижня науки в день математики ліцеїсти груп 10-х класів під керівництвом вчителів математики Чугунової Олени Василівни та Кучинської Тетяни Василівни провели ярмарок «Математика в професіях».

Ліцеїсти та вчителі Наукового ліцею мали змогу ознайомитися з особливостями різноманітних професій та розв’язати прикладні задачі математичного характеру, які характерні для того чи іншого фаху. Учні із задоволенням розв’язували задачі на обчислення площі поверхні, яку мають покрити піною працівники МЧС, щоб загасити пожежу на даху; на визначення кількості анестетику пацієнту, щоб він отримав необхідну дозу льодокаїну; на визначення відстані, яку пролетіла куля; на знаходження ціни будівельних матеріалів, потрібних для покриття даху; на визначення доходу від депозитної угоди.

Цей запис має один коментар

  1. Олексій

    О, а я тут кіло картопельки виграв😁

Залишити відповідь